3-ήμερη εκδρομή Καθαρά Δευτέρα στο Τύρναβο 17-19/03

Duration 3 days
Schedule Sunday, Monday, Tuesday
Languages
flag English
flag Greek
From 170€ /person

Overview

1η ημέρα: Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα – Ελάτη – Καρδίτσα

Συγκέντρωση στο λιμάνι στα εκδοτήρια εισιτηρίων και αναχώρηση με το πλοίο για την Ηγουμενίτσα. Μέσω της Εγνατία Οδού, φτάνουμε στη Καλαμπάκα, όπου θα γίνει μία σύντομη στάση για καφέ. Έπειτα, θα συνεχίσουμε για το μονότοξο ‘’γεφύρι της Πύλης’’ ή ‘’Αγίου Βησσαρίωνα’’ χτισμένο το 1514, επί Τουρκοκρατίας και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το επιβλητικό και όμορφο γεφύρι της Παλαιοκαρυάς. Ο ποταμός που περνά από το σημείο είναι ο Παλαιοκαρίτης και αν συνεχίσουμε τη διαδρομή μας φτάνουμε στη χαράδρα της Παλαιοκαρυάς όπου λειτουργεί μέχρι και σήμερα ένας νερόμυλος και μία δριστέλα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το χωριό Ελάτη όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό βόλτα και ψώνια. Το απογευμα θα φτάσουμε στη Λάρισα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το βραδάκι ελεύθερο για βόλτα στη Πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Λάρισα- Τύρναβος

Καθαρά Δευτέρα. Πρωινό και φύγαμε να απολαύσουμε τη μέρα μας που είναι αφιερωμένη στο “διαφορετικό” και πιο “πικάντικο” μέρος του καρναβαλιού, του παραδοσιακού Μπουρανί στον Τύρναβο! Το ονομαστό «Μπουρανί» που είναι λέξη τούρκικη και σημαίνει λαχανόρυζο ή σπανακόρυζο είχε άλλον τρόπο παρασκευής από του Μπουρανίτες.

Το Μπουράνι λαμβάνει κάθε χρόνο Καθαρά Δευτέρα στον Τύρναβο και είναι γιορτή μοναδική στην Ελλάδα, συνδέεται με την αρχή της Άνοιξης, τη γονιμότητα και την βλάστηση. Με ρίζες στη Διονυσιακή λατρεία, χωρίς ταμπού και απαγορεύσεις, το καρναβάλι στον Τύρναβο απευθύνεται σε πιο ψαγμένους επισκέπτες που θέλουν την Καθαρά Δευτέρα να γιορτάσουν χωρίς… ντροπή τη γονιμότητα γύρω από ένα… φαλλό!

Διασκεδάστε με τα πειράγματα και το αστείρευτο κέφι, τα ερωτικά σύμβολα και τα σατυρικά τραγούδια. Μην παραλείψετε μαζί με τα νηστίσιμά σας να γευθείτε (προαιρετικά) και το φημισμένο τοπικό τσίπουρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Λάρισα-Κοιλάδα Τεμπών-Αγία Παρασκευή-Μετέωρα-Ηγουμενίτσα

Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής μας. Πρώτη στάση στην κοιλάδα των Τεμπών και επίσκεψη στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Επόμενος προορισμός τα Μετέωρα, όπου εκεί θα επισκεφθούμε ένα από τα γραφικά μοναστήρια. Θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα σε ένα από τα παραδοσιακά εστιατόρια της περιοχής. Με τις απαραίτητες στάσεις συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με τελικό προορισμό την Ηγουμενίτσα.

Included

  • Εισιτήρια με το πλοίο Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα
  • Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
  • Κεντρικό Ξενοδοχείο στη Λάρισα (3*) με πρωινό
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης για άτομα έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α, τέλη διανυκτέρευσής, φόροι & διόδια

Excluded

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ποτά, έξοδα διασκέδασης
Book Now
medal
Top Rated

Choose Travelco and enjoy excellent transportation and tours services with the best company.

call-center
24/7 customer service

Our top priority is to create a long-term relationship with you, offering 24/7 excellent customer service.

certificate_1-01
30 Years of experience

Our extensive experience in the sector of tourism helps us create the best options for tours and transportation for you.