ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΜΕΤΣΟΒΟ – ΠΗΓΕΣ ΑΩΟΥ – ΜΟΝΗ ΤΣΟΥΚΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Duration 1 day
Schedule Sunday
From 40€ /person

Overview

Κυριακή 19 Νοεμβρίου: Πηγές Αωού – Μονή τσούκα – Μέτσοβο

Το ταξίδι μας ξεκινάει από το λιμάνι της Κέρκυρας δίπλα στα εκδοτήρια, φεύγουμε με το πρωινό πλοίο για Ηγουμενίτσα. Συνεχίζουμε μια ωραία διαδρομή περνώντας από εντυπωσιακά τούνελ και γέφυρες πάνω από τα νερά του Αράχθου και του Μετσοβίτικου ποταμού. Πρώτη στάση, η ανδρική Ιερά Μονή Παναγίας Τσούκας, η οποία χτίστηκε το 1190 από τον αυτοκράτορα Ισαάκιο Άγγελο σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία στο χείλος του βράχου της Τσούκας σε υψόμετρο 760 μέτρων, κοντά στο χωριό Ελληνικό και αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα της Ηπείρου. Είναι αφιερωμένη στο Γενέσιο της Θεοτόκου καθώς η ίδρυσή της οφείλεται σε θαύμα της ιερής εικόνας της Παναγίας, που έως και σήμερα κοσμεί το εσωτερικό του Καθολικού (17ος αι.) του μοναστηριού με το όμορφο ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Στη συνέχεια προσπερνάμε το Μέτσοβο και περνώντας τον κάμπο Νιάζι φτάνουμε στην αρχή της λίμνης των Πηγών του Αώου. Μαγευτική η εικόνα της ασημένιας λίμνης να λαμπιρίζει στο χιονισμένο τοπίο. Περίπατος στις όχθες της λίμνης. Στη διαδρομή θα νιώσουμε ότι περιπλανιόμαστε σε αμερικανικό πάρκο. Σμιλεμένα βράχια που από τις αντανακλάσεις του ήλιου μοιάζουν με φλέβες χρυσού και πανύψηλα δέντρα όλων των ειδών συνθέτουν μια μοναδική εικόνα σπάνιας φυσικής ομορφιάς όπου το γύρο δασωμένο περιβάλλον μας γοητεύει. Χρόνος για να απολαύσουμε το τοπίο.Συνεχίζουμε για το Μέτσοβο. Η παραδοσιακή Ηπειρωτική Αρχιτεκτονική χαρακτηρίζει το χωριό που κυριαρχεί η πέτρα,το ξύλο και το κεραμίδι. Ελέυθερος χρόνος για φαγητό καφέ και περιήγηση. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο στο πατρικό των Αβέρωφ-Τοσίτσα όπου ξεδιπλώνεται όλη η Ιστορία αλλά και η παράδοση του Μετσόβου. Επίσης ένα προσκύνημα στην Αγία Παρασκευή με το εξαιρετικό τέμπλο θα μας εντυπωσιάσει.

Included

  • Εισιτήρια με το πλοίο Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα
  • Μεταφορές περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής και ταξιδιωτικής ευθύνης για άτομα έως 75 ετών
  • Συνοδός
  • Φ.Π.Α, τέλη διανυκτέρευσής, φόροι & διόδια

Excluded

  • Eiσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ποτά, έξοδα διασκέδασης και ό, τι αναφέρεται ως προορατικό στο πρόγραμμα.
Book Now
medal
Top Rated

Choose Travelco and enjoy excellent transportation and tours services with the best company.

call-center
24/7 customer service

Our top priority is to create a long-term relationship with you, offering 24/7 excellent customer service.

certificate_1-01
30 Years of experience

Our extensive experience in the sector of tourism helps us create the best options for tours and transportation for you.